Zonele 1 Brad, 2 Hațeg și 3 Centru, din Hunedoara vor colecta deșeurile în patru și, respectiv, cinci fracții

0

Începând din luna decembrie 2021, hunedorenii din zonele 1 Brad, 2 Hațeg și 3 Centru, care locuiesc la casă vor precolecta materialele reciclabile în două tipuri de saci: galbeni, pentru plastic și metal și albaștri, pentru hârtie și carton, majorând la patru (în mediul urban), respectiv cinci (în mediul rural), numărul fracțiilor în care se face colectarea.

„Echipele Brai-Cata au început deja distribuirea noilor recipiente de precolectare, care au o capacitate de 240 de litri, fiecare, în paralel cu programele obișnuite de colectare a vechilor saci. Împreună cu noii saci galbeni și albaștri distribuiți gratuit, toți locuitorii din cele trei zone din Hunedoara, aflate în administrarea noastră, care dețin gospodării individuale primesc și pliante informative personalizate, funcție de fiecare zonă, prin care li se explică noul mod de separare a deșeurilor, precum și noul orar de colectare, care va fi diferit de cel de până acum”, a explicat Edward Enăchioaia, șeful sucursalei Brai-Cata Hunedoara.

Prin intermediul noilor recipiente, beneficiarii vor putea colecta un volum de deșeuri reciclabile de pana la patru ori mai mare decât până în prezent, când aveau la dispoziție saci de 120 de litri, pentru plastic, metal, hârtie și carton, de aceea frecvența colectării va fi lunară.

„O dată cu implementarea noului sistem estimăm o creștere a cantității de deșeuri reciclabile colectate, cu cel puțin 10%. Faptul că hârtia și cartonul vor fi separate de celelalte tipuri de deșeuri reduce considerabil riscul de contaminare a acestora și va aduce un plus în contul fracției uscate, reducând cantitatea de deșeuri menajere ajunsă la depozit”, este de părere managerul general al Brai-Cata, Bogdan Constantinescu.

În acest mod, toate gospodăriile individuale din zonele 1 Brad, 2 Hațeg și 3 Centru, din județ vor colecta în patru fracții (în mediul urban) și în cinci fracții (în mediul rural), după cum urmează:

– Plastic și metal – în sacii galbeni;

– Hârtie și carton – în sacii albaștri;

– Sticlă – în containerele stradale verzi, tip clopot;

– Deșeuri menajere – în pubelele individuale.

– Compost – toți locuitorii din mediul rural, din toate cele trei zone, reciclează deșeurile vegetale prin intermediul compostoarelor distribuite gratuit de Brai-Cata.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *